Home » General » Fietsverhuur Tilburg: Wat kunt u verwachten, de kosten en meer!

Fietsverhuur Tilburg: Wat kunt u verwachten, de kosten en meer!

Fietsverhuur in Tilburg

Vrijwel alle fietsverhuurders in Tilburg rekenen het standaard "extra" tarief van € 5 per dag voor de gele kaart. Met deze kaart kunt u onbeperkt gebruik maken van de fiets zonder dat u een presentie- of verzekeringsplicht heeft. Het tarief geldt voor alle fietsen, ook als het verschillende merken zijn. Op dit moment vragen de meeste fietsverhuurders rond de € 904 per kalenderjaar om gebruik te maken van de gele kaart.

Fietsverhuur locaties in Tilburg

Veel Tilburgers huren een fiets bij een van de verschillende fietsenwinkels die in de stad te vinden zijn. Maar u kunt ook op straat een fiets huren. Dit gebeurt meestal via een Fietsverhuur perron. De perrons zijn zo ontworpen dat ze 24 uur per dag open zijn. Deze zijn te vinden bij bus- en treinstations, bij parkeergarages en in verschillende wijken van Tilburg.

Welk type fiets kunt u het beste huren als u Tilburg bezoekt?

Wanneer u Tilburg bezoekt, kunt u een fiets huren van elk type of kwaliteit. Dat gezegd hebbende, zult u wel een paar verschillen tegenkomen. Ten eerste moet u in de meeste gevallen een helm dragen wanneer u een fiets huurt. Ten tweede zult u waarschijnlijk merken dat de fietsen in Tilburg over het algemeen van betere kwaliteit zijn dan de fietsen die u in Nederland vindt. Ten derde zult u merken dat de fietsen in Tilburg over het algemeen kleiner zijn. Dit komt doordat er in Tilburg niet zoveel fietspaden zijn als in de rest van het land. Daarom zijn de straten wat strakker.

Samenvatting

Als u een bezoek aan Tilburg plant, moet u weten dat het huren van een fiets een leuke, goedkope en handige manier kan zijn om de stad te verkennen. Bij de meeste fietsenwinkels en op straat vindt u een beperkt aantal fietsen. Als u een fiets huurt, moet u een helm dragen en wachten tot iedereen voldoende ruimte heeft op de fiets. U moet er ook aan denken om uw fiets veilig op slot te zetten wanneer u hem terugbrengt naar de fietsenwinkel.