Home » General » Vergelijk vakanties om de beste deal te vinden

Vergelijk vakanties om de beste deal te vinden

Vakantie vergelijken

Voordat je over vergoedingen begint te praten, moet je weten wat het beleid van je bedrijf is voor vakantietijd. Vraag uw baas of HR-afdeling om een kopie van hun beleid of bel uw supervisor rechtstreeks om het te vragen. Op die manier weet u waar u mee te maken hebt bij de onderhandelingen. Als u niet zeker weet wat het beleid van uw bedrijf is, vraag het dan aan uw supervisor of de personeelsafdeling. Weet ook op welke dag uw vakantie begint en eindigt. U kunt deze informatie in uw voordeel gebruiken wanneer u onderhandelt. Als uw vakantie meer dan twee weken duurt, kunt u onderhandelen over een week loon.

Vraag om een korting voordat je het afrondt.

Je kunt niet zomaar een reisbureau binnenlopen en meteen een korting bedingen. In plaats daarvan moet je beginnen met het reisbureau te vragen wat hun "openingstarief" is. Dit is het basistarief, of het tarief waarmee je de onderhandelingen moet beginnen. Openingsprijzen zijn meestal lager dan de werkelijke prijs omdat reisagenten de kosten van reclame en administratiekosten (die in de geadverteerde prijs zijn inbegrepen) moeten goedmaken. Openingstarieven variëren meestal tussen 10% en 20% van de geadverteerde prijs, maar sommige reisorganisaties zullen u een lager tarief aanbieden als u daarom vraagt voordat u de tickets koopt.

Wees niet bang om weg te lopen.

Wilt u echt een hele vakantie lang onderhandelen met een reisbureau of bellen naar hotels? Elke keer dat u de prijs verlaagt, moet u het ergens anders goedmaken. Wanneer u onderhandelt, houd er dan rekening mee dat u misschien moet weglopen. Dat is geen schande. De meeste reisagenten onderhandelen graag over een lagere prijs, en ze verwachten niet dat de verkoop via de telefoon verloopt. Als u alleen een betere prijs wilt, kunt u gemakkelijk een korting bedingen door te zeggen: "Ik ben niet geïnteresseerd in het kopen van een reis. Ik wil alleen onderhandelen over een beter tarief."

Blijf actief en flexibel.

Als u kunt, plan uw vakantie dan rond een belangrijke feestdag. Misschien wilt u geen vakantie nemen tijdens een bepaalde feestdag, maar misschien wel tijdens een andere feestdag om een conflict met uw werk te vermijden.

Wees zo flexibel mogelijk bij het onderzoeken van uw reismogelijkheden. Kijk niet alleen op één website. Kijk in plaats daarvan op verschillende boekingssites en kijk welke u de beste prijs geeft. Je kunt ook verschillende reisbureaus bellen om te zien of je een betere deal kunt vinden.

Bottom line

Reizen hoort leuk te zijn. Laat uw reisplannen niet verpesten door financiële beperkingen. Het zal u verbazen hoe betaalbaar het is om te reizen en toch binnen uw budget te blijven. Als u eenmaal weet waar u moet zoeken en waarover u moet onderhandelen, kan het plannen van een vakantie zonder stress verlopen. Het is dus altijd belangrijk om de prijs van uw vakantie te vergelijken bij verschillende aanbieders. Dit kan veel geld schelen!